Sosiaalisen median tulevaisuus opetuksessa

by

Sosiaalinen media ja virtuaaliympäristöt ovat eniten mielenkiintoa herättäneitä teemoja viimeisimmissä  tieto- ja viestintätekniikan opetuskäyttöä käsittelevissä  konferensseissa kuten ITK-päivillä ja Valtakunnallisilla virtuaaliopetuksen päivillä. Kuitenkin opetuskäyttösovelluksia lukuun ottamatta erillisrahoituksella tuettuja kehittämishankkeita on vielä vähän.

Mikä on sosiaalisen median ja virtuaalisten oppimisympäristöjen tulevaisuus siinä vaiheessa kun erillisrahoitus loppuu ja kehittämishankkeiden pitäisi muuttua arkipäivän käytännöiksi. Miten ne integroituvat muihin käytäntöihin? Mistä löytyvät lupaavimmat kokeilut, joilla voitaisiin olettaa olevan tulevaisuutta? Mikä niissä kiinnostaa opettajia? Mitkä ovat niiden suurimmat haasteet opetuksen kannalta? Entä sitten kun taas tulee uusia sovelluksia?

Kerro minkälaisen uskot sosiaalisen median ja virtuaalisten ympäristöjen tulevaisuuden olevan koulutuksen näkökulmasta viiden vuoden päästä? Mitkä sovellukset ovat jääneet eloon?

Mainokset

2 vastausta to “Sosiaalisen median tulevaisuus opetuksessa”

  1. Esko Lius Says:

    Tähän teemaan voisi sopia EtherPad-kokeilu. http://etherpad.com on some-palvelu, jossa yhteisöllinen tekstinrakentelu ja prosessin kommentointi/chat on yhdistetty luonnikkaasti.

    Ehdotan siis, että rakennetaan otsikon aiheesta yhteinen tuotos täällä:
    http://etherpad.com/OXaDr7JXtm

  2. Tiina Laitimo Says:

    EtherPad on minulle aivan uusi tuttavuus. Näyttäisi sopivan todella hyvin työvälineeksi myös omaan aineeseeni, englantiin, ja esimerkiksi prosessikirjoittamiseen! Useinhan opiskelijan työstä näkyy vain se lopullinen tuotos, vaikka itse prosessi olisi ihan yhtä arvokas. Kiitos ideasta!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: