Soveltuuko kielten verkko-opetus peruskouluun?

by

Virta–hankkeessa on vuodesta 2008 alkaen kehitetty mm. harvinaisten kielten verkkopohjaista etäopetussysteemiä perusopetuksessa.

Tavoitteena on uusien markkinoille tulevien verkko-opetusvälineiden testaaminen, oppimisalustan käytön kokeileminen perusopetuksessa, sosiaalisten median välineiden mukaan ottaminen ja opettajien osaamisen kehittäminen teknisessä toimintaympäristössä sekä etänä tapahtuvan täydennyskoulutuksen kehittäminen. Nyt keskitytään toimivan prosessin kuvaamiseen, kansalliseen mallintamiseen ja vakiinnuttamiseen. Virta hankkeen vaiheista kertoo Päivi Luoma kollegoineen.

>>Esityksen aineisto saatavilla (pdf).

Onnistuuko etäopetus peruskoulussa ja millä edellytyksillä? Kommentoi, kerro myös omista kokemuksistasi ja ajatuksistasi.

Mainokset

Avainsanat:

3 vastausta to “Soveltuuko kielten verkko-opetus peruskouluun?”

 1. JariS Says:

  Jäin miettimään tuota otsikon termiä ’verkko-opetus’. Jotenkin minulle on iskostunut, että kyse on ’etäopetuksesta’, mutta onko ko. sana jotenkin pannassa silloin kun on kyse peruskoulusta?

  Verkko-opetuksella ja verkko-opiskelulla on totuttu tarkoittamaan esim. verkko-oppimisalustojen välityksellä tapahtuvaa opetusta ja opiskelua.

  Pitäisikö synkronisia verkkokokousjärjestelmiä (esim. ACP) hyödyntävälle opetukselle keksiä uusi termi?

 2. AnuW Says:

  Jarille vastaisin, että itse taas mieluummin nimenomaan käytän verkko-opetus-termiä, sillä etäopetus-sanasta mieleeni tulevat vanhan ajan systeemit, jolloin isossa roolissa olivat etanapostissa lähetetyt monisteniput 🙂

  Mutta itse kysymykseen. Kuopiossa pilotoimme parhaillaan saksan opetusta kahden yläkoulun 8. luokkalaisille siten, että ope on vain toisessa päässä (käy vaihdellen molemmissa kouluissa). Erilaisten videolähteiden (esim. dokumenttikamera, PCnäyttö, dvd) käyttö onnistuu ja ensimmäisten oppilaskokemusten mukaan opetus ”ei eroa perinteisestä”. Ilman tekniikkaa pieniä ryhmiä ei olisi perustettu lainkaan!

 3. AnttiH Says:

  Lyhyesti tähän termiasiaan: vaikkei ehkä parasta suomen kieltä, ”online-opetus” on yksi vaihtoehto. Se ainakin kuvaa hyvin synkronisuutta ja internetin käyttöä!

  Verkko-opetuskin kattaa mielestäni liian kirjavan joukon erilaisia netin työkaluja, jotta siitä voisi selkeästi päätellä, mistä on kyse.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: