Blogit ja wikit oppimisen ja ohjaamisen tukena

by

Sosiaalisen median työkalut omine toimintaperiaatteineen ovat yhä selkeämmin muuttumassa osaksi tämän päivän yleissivistystä. Perustyökalut kuten blogit ja wikit toimivat hyvänä pohjana reflektoinnille, yhdessä tekemiselle, vertaistoimimiselle monella tasolla sekä koulun ja kodin yhteistyössä.

Verkon avoin toimintakulttuuri on kuitenkin monelle meistä vielä vieras ja siihen sisäänpääsy vaatii henkilökohtaista kokeilemista. Millaisia kokemuksia sinulla on blogien ja wikien käyttämisestä osana koulutyön arkea?

Mainokset

3 vastausta to “Blogit ja wikit oppimisen ja ohjaamisen tukena”

 1. Joanna Muukkonen Says:

  Olen aloittanut keräämään kokemuksia Sometussa:

  http://sometu.ning.com/group/avowikitjablogit/forum/topics/kerro-kokemuksia-wikien-ja

  Paljon niitä ei ole vielä kertynyt sinne, toivottavasti tänne 🙂

  Joanna

 2. Tiina Laitimo Says:

  Itse olen vasta aloittelemassa blogien ja wikin käyttöä. Lukiolaisten kanssa aloitimme yhteistyön saksalaisen koulun kanssa wikin laatimisessa: työstämme yhteistä wikiä, jonka aiheina ovat mm vierailut, nuorten arki ja maiden kulttuurierot. Yksi iso kynnys oli saada saksalaiset opettajat innostumaan: tietotekniikka ei meidän ystävyyskoulussa ole juurikaan käytössä ATK-tuntien ulkopuolella.

  Blogia olen kokeillut yhteisen matkapäiväkirjan kirjoittamiseen lukiolaisteni kanssa. Lisäksi yhdellä englannin kurssilla annoin vaihtoehtoisen tavan suorittaa osa kurssista: opiskelijalla oli mahdollisuus lukea nettilehtiä ja kirjoittaa niistä huomioitaan blogiimme. Valitettavasti vain 3 (tyttöä) tarttui tähän, ja heidänkin tuotoksensa jäivät lyhyiksi. Minun olisi pitänyt ohjata heitä paljon enemmän, oma-aloitteinen säännöllinen kirjoittaminen ei oikein sujunut.

  Facebookia puolestaan olen hyödyntänyt kansainvälisten yhteyksien ylläpitoon.

  Mutta tosiaan minä vasta aloittelen, ja olen tuntosarvet pystyssä josko saisin itselleni sopivia uusia ideoita tänne Joutsenon lukioon!

  Tiina

 3. kata hyvärinen Says:

  olemme käyttäneet aika paljon wikejä erilaisissa tarkoituksissa ja esittelemme niistä osan esityksessämme A3, asioimistukiksi verkossa.. olemme valinneet esitykseemme sellaisia esimerkkejä, joita on helppo muuntaa omaan käyttöön. Jos et pääse kuuntelemaan, niin wikit löytyvät blogistamme, jonne voi jättää kysymyksiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: