Kollektiivista kirjoittamista tapahtuman ohella

by

Esko Lius laittoi alulle tämän blogin sosiaalisen median tulevaisuutta koskeneen herätetekstin innottamana yhteisöllisen kirjoittamisprosessin uuden wikimäisen Etherpad-verkkopalvelun avulla. Etherpad mahdollistaa usean henkilön yhtäaikaisen kirjoittamisen, mitä tavallinen wiki ei tee.

Kollektiivisessa kirjoittamisprosessissa on työstetty aihetta Sosiaalisen median tulevaisuus opetuksessa. Nimeltä mainiten tekstin tuottamiseen on osallistunut kymmenisen ihmistä, osa paikan päältä virtuaaliopetuksen päiviltä, osa kotoaan, yksi kirjoittaja jopa ulkomailta. Etherpadiin ei tarvitse erikseen kirjautua, vaan riittää, että siirtyy verkkosivulle ja ryhtyy editoimaan tekstiä. Jos joku toinen kirjoittaa yhtä aikaa, tekstin syntymisen näkee suoraan sivulta.

Mainokset

Avainsanat:

2 vastausta to “Kollektiivista kirjoittamista tapahtuman ohella”

  1. Esko Lius Says:

    Kiitokset osallistumisesta kaikille ja tiedotusavusta AnneR:lle!

  2. amrongas Says:

    Syntynyt teksti taustatarinoineen julkaistaan seuraavassa seOppi-lehdessä, asia on jo sovittu. Nimiä voisi laitella tekstin perään ja editointiakin vielä kaivataan. Kiitos Esko itsellesi, en ole vastaavaa nähnyt ennen. Järjestöuralla on tullut istuttua monissa julkilausumatoimikunnissa, joiden tehtävä on ollut vahvistaa johtoryhmän valmiiksi luonnostelema teksti. Tämä syntyi täysin itseorganisoituneesti, wau 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: